Friday, December 19, 2014

Psykedeelistä joogaa, osa I: Säteilen - olen siis olemassa

Kaikkialla missä on elämää, on värähtelyä ja säteilyä. Jos avaamme silmämme appoisen ammolleen, maailma näyttäytyy meille valoa hohtavana, aaltojen ja pyörteiden rakennelmana tai, sähköisenä, rinnakkain sekä sisäkkäin risteilevien säteiden ja limittäisten energiaviivastojen näyttämönä.

Me olemme värähteleviä yksiköitä itse kukin myös, ja meistä tuntuu, että ympäristömme värähteet vetävät meistä energioita esiin ja kutsuvat kommunikaatioon niiden kanssa. Esteettömään energioiden yhteyteen. Todempiin näkyihin ja todempiin tekoihin. Kirkkaisiin väreihin, merkityksellisiin.


Ovi osallisuuteen toden kauniissa maailmassa avautuu olotilamme värähtelynopeutta nostamalla. Tajuisuuden värähtelytaajuuden muuttuessa meidän suhteemme maailmaan muuttuu myös. Mitä korkeampi on tietoisuutemme energia, sitä kirkkaammin säteilee polla. Mitä suurempi on herkkyytemme aistia ja kommunikoida, sitä puhtaammin näemme elämän.
Ohitamme tässä kohtaa ainetta, tietoisuutta & energiaa tutkailevat ontologiset, teologiset ja metafyysiset kelailut. Sillä olemme nyt suorassa lähetyksessä. Ajatuksen tuolla puolen. Näkemisen tilassa. Meitä kiinnostaa ennen muuta yksi asia: olla tietoisesti ja kirkkaasti säkenöiviä olentoja syöksyilevien värien, virtausten ja kirkastusten avaruudessa. 

Tämä ei ole parapsykologinen koe tai, henkiä esiin kutsuvaa spiritismiä. Tarkoitus ei ole vajota transsiin, eikä "sulautua johonkin suurempaan". Sillä elämä on puhdas ja luonnollinen, ja me voimme olla siinä mukana puhtaasti ja luonnollisesti värähdellen. Se on aina yhtä ällistyttävä ja yhtä tyhjentävä tilanne: sinä olet ja säteilet, värähtelet värähtelevässä todellisuudessa parhaasi mukaan - ja siinä kaikki! Olet valo, jolla ei ole muuta olemusta tai tehtävää kuin lähettää valoa, nyt.


Tietysti aikansa voi käyttää moneen muuhun, hyödylliseen touhuun. Television luonto-ohjelmien katseluun. Yhteiskunnalliseen keskusteluun ystävien kanssa. Päivystämiseen hyväntekeväisyysmyyjäisissä. Jne. Kaikki varteenotettavia vaihtoehtoja. Mutta jos emme koskaan pelkästään ole pelkistetysti hetkessä ja säteile säteilevän todellisuuden aavalla, olemme iäti PIHALLA Kaikesta ja pysymme oman, hauraan ja kovan kuoremme sisällä. Aika ajoin jokaisen pyhien pyrkimysten virtaan astuneen olisi suotavaa istua yövuorossa psykedeelisen joogan tarkoituksessa ja saada tuntumaa siihen, mitä on meneillään todella.


Mielen tyhjentäminen sisällöstään on tämänkin meditaation ensimmäinen vaihe. Siten viriää esiin avoin, rentoutunut ja peloton mielen avaruus. Tähän on olemassa useita metodeja. Ne ilmeisesti aiheuttavat muutoksia aivoaalloissa, mutta aivojen lisäksi koko muu fysiikka - ja myös tietoisuus itsessään - on nyt tarkoitus herättää hienoviritteisille, ehkä jopa maagisille aallonpituuksille.  


Psykedeelisen energiamaailman kansalaisenakin olet yhä fysiikkaa, mutta fysiikkaasi on Shivan, psykedeelisen joogan suurmestarin, tietoisuuden lävistämä ja siksi tiedostat fysiikan periolemuksen, kaikkine mikroskooppisine vivahteineen. Olet siis pelissä mukana koko kalustolla. Aivojen vakava, vakaa massa yhtä lailla, kuin hermosto, aina esi-historiaan saakka ulottuvine rihmastoineen, on selkeästi tajuttavissa ja koko psykofyysinen koneisto - tuhansista nadeista ("energiasolmuista")  koostuva - humajaa yhtenäisenä aaltona yhteisessä missiossa. 


Tästä meditaatiota voi jatkaa moneen ulottuvaisuuteen ja monessa tarkoituksessa. Yksi optio on harjaantua taidossa käyttää oman tietoisuuden hehkua rajoittamattomaan vapauteen tähtäävän, transkendenttisen metamorfoosin moottorina. Toisaalta, yhteyden tila ympäristön kanssa saattaa venyttää mieltä yli-persoonalliselle tasolle ja luoda siten kasvualustaa holistisille harmonian tunteille. Pelkkä puhtaana räiskyvän, yhteisen ilon ylläpito orgaanisuuden mysteereiden keskellä on kelpo koetus sekin. Tajunnanlaajentajan alkuverryttellystä se ainakin käy


Jos mies ja nainen harjoittavat yhdessä psykedeelistä joogaa he voivat tehdä siitä syvällisen - luovuuteen, iloon ja ymmärrykseen inspiroivan -  tapaamisen energiatasolla. Suoranaiset seksuaaliset sfäärit, ja ylipäätään fyysisessä kosketuksessa oleminen, ei ole sillloin välttämättä kanssakäymisen polttopisteessä, vaikka juuri kahden eri sukupuolen välinen polariteetti tekee tästä värähtelyjen kohtaamisesta erityislaatuisen olemukseltaan ja intensiteetiltään.


Lähtökohta kyseisessä harjoituksessa on perin yksinkertainen. Mies ja nainen meditoivat kasvokkain - silmät vuoroin auki, vuoroin kiinni - keskittyen oman mielensä ja fyysisen temppelinsä sekä heitä ympäröivän ilmiömaailman värähtelevään olemukseen. He ryhtyvät sitten vähitellen muuntamaan tajunnallisen energiansa jaksolukua korkeavireisille taajuuksille, havainnoivat samalla toisiaan tarkkaavaisesti ja säteilevät omia vibojaan toista kohti. Se mitä tästä seuraa, jää nähtäväksi, ja se kannattaa nähdä. Mutta vain tyynesti, vakavasti ja ystävällisesti edeten säteilymeditaatio - yksin tai yhdessä, yksin yhdessä - saa psykedeelisen tietoisuuden lootuslehdet avautumaan.


Tervetuloa kauniiseen maailmaan.
No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.